Artservis
Umetnik na službenem potovanju
O projektu
 
 

Umetnik na službenem potovanju, vsebina Artservisa (www.artservis.org), ki je nastala leta 2011, je namenjena rezidencam oziroma širše, mobilnosti. Z njo Artservis vzpostavlja celovitejšo podporo za mobilnost umetnikov ter drugih akterjev na področju kulture.   

Vsebina:

Aktualni razpisi – izbor razpisov iz Artservisove baze za gostovanja na mednarodnih rezidencah. Z izborom vam olajšujemo iskanje po straneh in brskanje med zapisi.

Rezidence – seznam rezidenčnih centrov in programom s ključnimi podatki. Zaenkrat smo mapirali rezidence iz domačega prostora.

Rezidenčne izkušnje –  ekskluzivni prispevki naših dopisnikov (umetnikov in kustosov) iz tujine z zanimivimi opisi in koristnimi informacijami iz njihovih rezidenčnih gostovanj.

Rezidenčni profili umetnikov – seznami rezidenčnih gostovanj posameznih umetnikov in kustosov z njihovimi kontakti. Nanje se lahko obrnete z vprašanji!

Obvestila – novice iz področja rezidenčnih programov in mobilnosti.

Poročila – pripravljajo jih Artservisovi sodelavci, ki se udeležujejo aktivnosti in pobud na področju
mobilnosti.

V branje – mobilnost in rezidence v širšem kontekstu.

Povezave - splošne povezave na organizacije in programe iz področja mobilnosti ter zbirka spletnih publikacij.

Vsebinska zasnova: Mag. Marija Mojca Pungerčar
Oblikovanje: Mag. Vesna Bukovec
Izvedba: RIS Damjan Leban s.p.
Pri zasnovi so sodelovali: Kaja Balog, Dušan Dovč, Saša Nabergoj in Barbara Borčić.

Naše izkušnje in potrebe uporabnikov so nas spodbudile, sodobna spletna orodja pa omogočila, da smo v letu 2013 vzpostavili novo obliko sodelovanja: načrtno in usmerjeno (tailored made) izmenjavo vsebin o mobilnosti med Artservisom in Kulturno stično točko v Sloveniji (CCP Slovenija). V okviru tega sodelovanja so odslej tudi na spletnih straneh Kulturne stične točke na voljo najbolj aktualne novice s področja mednarodne mobilnosti za umetnike, kustose in druge akterje v kulturi, kar smiselno dopolnjuje vsebine in poslanstvo Kulturne stične točke v Sloveniji.

Več o tem na straneh CCP Slovenija.

Izdajatelj:
Zavod za sodobno umetnost SCCA-Ljubljana
Metelkova ulica 6
SI-1000 Ljubljana
www.scca-ljubljana.si

Programsko vsebino Artservisa Umetnik na službenem potovanju je leta 2011 sofinanciralo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

 
 
Prijavi se na okrožnico Artservisa:
 
 
Zadnja objava, tema:
International Summer School of Physical Theatre Retzhof Castle - Austria Annual ...
 
RSS  Twitter 
 
Artservis | SCCA-Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana | Pogoji uporabe