Vstop / SCCA-Ljubljana / Evrokultura info@artservis.org
   
O ARTSERVISU OKROŽNICA OBVESTILA POVEZAVE FORUM PRIROČNIK BAZA MOBILNOST RSS ENGLISH
Napredno iskanje


Nasveti za: samozaposlene, zavode, društva ...
Primeri: pogodb, računov...

Arhiv anket

na vaši strani!

na Artservisu.

Opozorilo

Povezave

Artservis je le del obsežne svetovne podporne industrije, ki s svojimi storitvami in e-vsebinami oskrbuje ustvarjalce in izvajalce na področju kulture.
Za zahtevnejše uporabnike in sladokusce objavljamo naslove sorodnih ali dopolnilnih spletnih strani z uredniškim komentarjem.

Naslovi so navedeni po geografskem poreklu:

Slovenija | Evropa | Amerike | Avstralija in Azija


SLOVENIJA

3Delavnica
http://www.3delavnica.com/
Portal internetne skupnosti mladih ustvarjalcev s področja vizualne kulture in programiranja. Portal objavlja izdelke, informacije o natečajih pa tudi izobraževalne članke povezane z grafičnim oblikovanjem, modeliranjem, arhitekturo, fotografijo, programiranjem ipd. Poleg portala 3delavnica razvija lastne projekte: izobraževalne partije, delavnice, natečaje ...

ALF - Fundacija Anna Lindh (Slovenija)
http://www.alf.si
Spletna stran informacijske pisarne slovenske mreže Fundacije Anna Lindh (ALF), kjer si lahko ogledate informacije o mreži, Fundaciji, različne razpise in ostale priložnosti.

Arhiforum
http://www.arhiforum.com/
Spletna stran Matične sekcije arhitektov, urbanistov in krajinskih arhitektov pri Inženirski zbornici Slovenije (MSA IZS). Na spletni strani objavljajo informacije o urbanističnih in arhitekturnih natečajih.

CNVOS Razpisi
www.razpisi.info
Spletna stran je namenjena pomoči pri pridobivanju sredstev iz domačih in tujih (EU in mednarodnih) razpisov, namenjen pa je nevladnim organizacijam. Na spletni strani najdete: informacije o akutalnih domačih in EU razpisih za nevladne organizacije, iskanje partnerjev za sodelovanje na projektih, predstavitev vaše organizacije in aktivnosti, ki jih ponujate drugim organizacijam, dostop do brezplačnih priročnikov in drugih gradiv, novice, itd.

Culture.si
www.culture.si
Spletni portal je zasnovan kot pomoč profesionalcem pri iskanju možnosti sodelovanja s slovenskimi kulturnimi organizacijami. Na njem najdete informacije o kulturnih producentih, lokacijah, festivalih in podpornih servisih v Sloveniji. Vse na enem mestu.

Informacije o vseh stanovanjih za slovenske umetnike v tujini, s katerimi upravlja Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, s spiski trenutno bivajočih v stanovanjih.


Eurodesk
www.eurodesk.si
Eurodesk je brezplačni infoservis Evropske komisije, namenjen mladim in tistim, ki z njimi delajo – mladinskim informatorjem in voditeljem, učiteljem, socialnim delavcem, skratka vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi in – seveda – njihovimi vprašanji. Na nacionalnem spletnem portalu Eurodeska Slovenija si lahko ogledate urejeno zbirko uporabnih povezav do evropskih informacij za mlade, razpise Evropske komisije in Sveta Evrope ter aktualne evropske novice na področju mladine in mladinske politike na ravni EU.

Evropa za državljane
www.ezd.si
Program je namenjen sofinanciranju mednarodnih projektov, katerih cilj je spodbuditi aktivno evropsko državljanstvo. S povezovanjem prebivalcev lokalnih skupnosti po Evropi ter mreženjem nevladnih in drugih organizacij, ki delujejo v okviru civilne družbe, želi Evropska unija izboljšati sodelovanje civilne družbe pri oblikovanju Evrope.
Stran Evropske komisije

Filmski sklad Republike Slovenije
http://www.film-sklad.si
Informacije o institucijah, dogodkih in podjetjih, ki so v Sloveniji povezani s filmom. Novice, razpisi, prijavnice za festivale!

Fotografska zveza Slovenije
http://www.fzs-zveza.si/
Novice Fotografske zveze Slovenije in druge fotografske novice (članki, razpisi, najave fotografskih razstav ...) + povezave z drugimi fotografskimi stranmi ...

kreart.si
www.kreart.si
Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je kot pomoč kulturnim društvom in njihovim zvezam pripravil novo spletno stran slovenske ljubiteljske kulture. Na strani si lahko kulturna društva ustvarijo svojo spletno stran in na njej v koledarju napovejo kulturne dogodke, vnesejo podatke o društvu in dejavnosti.

Kulturna stična točka v Sloveniji
www.ccp.si
Kulturna stična točka je informacijski urad, ki na nacionalni ravni skrbi za promocijo kulturnega programa EU, za posredovanje in izmenjavo informacij, povezanih z izvajanjem programa, pomaga pri iskanju partnerskih organizacij in uporabnikom nudi strokovno pomoč.

L'MIT - baza podatkov (informacije za mlade)
http://www.lmit.org/
Informacije s področja izobraževanja, zaposlovanja, financiranja, svetovanja v mestu Ljubljana. Za mlade od 14 do 27 let.

Ministrstvo za za izobraževanje, znanost, kulturo in šport
http://www.mizks.gov.si/si/
Spletni portal Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. V rubriki Javne objave in razpisi Ministrstvo objavlja obvestila, javne razpise, prosta delovna mesta in druge javne objave.

Mladi v akciji
http://www.mva.si/
Program MLADI V AKCIJI je program Evropske unije, ki sledi ciljem evropskega sodelovanja na področju mladine. Omogoča finančno podporo projektom neformalnega učenja in mobilnosti mladih, ki prispevajo k ciljem evropskega sodelovanja na področju mladine. Program je namenjen predvsem mladim med 15. in 28. letom. Skupaj s programom SOKRATES in LEONARDO DA VINCI predstavlja trojček programov na področju izobraževanja, usposabljanja in mladine.

RTV Slovenija
http://www.rtvslo.si
Multimedijski portal, z novicami iz področja kulture, politike, gospodarstva, itd. Objava tekočih hišnih razpisov in njihovih rezultatov za vse dejavnosti javnega zavoda RTV (npr. slovenska popevka, radijske igre, kulturne oddaje ...) v rubriki natečaji, naročila, razpisi.

Služba za programe EU pri Centru RS za poklicno izobraževanje
http://www.cpi.si
Center administrira programe Evropske unije na področjih izobraževanja in usposabljanja: Leonardo da Vinci, Minerva, Grundtvig, Comenius,Erasmus, Lingua, Arion. Programi so v glavnem namenjeni izobraževalnim organizacijam, državni upravi, inštitutom, študentom.

Spletni portal KIC Ljubljana
http://www.kic-ljubljana.si/
Portal ponuja celovite informacije o kulturnem dogajanju v Ljubljani. Cilj je obveščanje in promocija najboljših kulturnih vsebin ter pomoč pri koordiniranem načrtovanju kulturnega dogajanja v Ljubljani. 

Štipendije za študij v tujini
Univerza v Ljubljani
Informacije o štipendijah v tujini. Študentska svetovalnica ŠOU
Stran s povezavami na različne štipendije v Sloveniji in tujini.

Tečaji.org
www.tecaji.org
V znanju je moč!
Portal deluje od septembra 2010. Vsebuje informacije o aktualnih tečajih, delavnicah in izobraževanjih. Vsi organizatorji jih lahko objavijo brezplačno.

Tuji kulturni centri v Ljubljani - seznam
Ameriški center/American Center
Prešernova 31
1000 Ljubljana
tel: +386 (0)1 200 55 00
Faks: +386 (1) 200 55 55
email: USEmbassyLjubljana@state.gov
Odprto od ponedeljka do petka 8h-17h.
usembassy.si

Institut francais Charles Nodier

Breg 12
1000 Ljubljana
tel: 01/2000-500
faks: 01/2000-512
www.institutfrance.si/si

Deutscher Lesesaal (Nemška čitalnica)

Trg republike 3
1000 Ljubljana
odprto: pon., sre., čet.: 10-15, tor.: 13-18, pet.: 10-13 tel: 01 200 34 00
faks: 01 425 66 67
email: post@ctk.uni-lj.si
www.nemska-citalnica

Italijanski inštitut za kulturo

Kongresni trg 13
tel: 01 241 56 40
faks: 01 241 56 43
email:segreteria.iiclubiana@esteri.it
Pisarne so odprte: ponedeljek - četrtek: 9.00 - 17.00, petek: 9.00 - 14.00
www.iiclubiana.esteri.it

British Council Slovenia

Center Tivoli
Tivolska 30
1000 Ljubljana
tel: +386 (0)1 300 20 30
faks: +386 (0)1 300 20 30
email: info@britishcouncil.si
britishcouncil.org
Odprto od ponedeljka do petka od 8h do 16h.

Goethe inštitut Ljubljana

Center Tivoli
Tivolska cesta 30
1000 Ljubljana
Tel: +386 (0)1 3000311
Faks: +386 (0)1 3000319
email: info@ljubljana.goethe.org
www.goethe.de

Inštitut za špansko kulturo Cervantes

Privoz 11
1000 Ljubljana
Tel: +386 (0)1 421 06 84
Faks: +386 (0)1 421 06 85
Email: aula.liubliana@cervantes.es
instituto-cervantes.si/
Odprto od ponedeljka do četrtka od 12.00 do 18.00, petki 12.00 do 15.00.


EVROPA

Arhiv MK: Ustvarjalci v stanovanjih za slovenske umetnike Ministrstva za kulturo
http://www.mk.gov.si/si/splosno/vstopna_stran/dogodki/berlin_london_new_york
Na spletni strani bivšega Ministrstva za kulturo RS najdete seznam ustvarjalcev, ki so bili izbrani za gostovanja v stanovanjih za slovenske umetnike MK-ja (Berlin, New York, London) za leto 2011.
Rezultate razpisa za leto 2012 (Berlin, New York, London, Dunaj) najdete tukaj.

Artcitizens
artcitizens.net
Elektronski dnevnik in virtualna mreža za sodobno umetnost in design.

Artfactories
http://www.artfactories.net/
Artfactories je mednarodna podporna platforma za neodvisne multidisciplinarne umetnostne centre, ki so izšli iz civilne iniciative. Osredotočajo se na sodobno ustvarjalnost in na nove kulturne, umetniške in družbene prakse. V sekciji NEWS na spletnih straneh objavljajo informacije o konferencah, razpisih in rezidenčnih programih po svetu.

Artinfo
http://lists.c3.hu/mailman/listinfo/artinfo
E-mail listo moderira C3 (Budimpešta). Dnevne informacije o madžarskih in mednarodnih dogodkih, vabilih za sodelovanje in razpisih za finančne podpore.

Arts Management Newsletter
http://www.artsmanagement.net/
Informacije s področja kulturnega managementa: prevladujoči trendi, nove knjige, izobraževalni programi, izbrane povezave, najave konferenc ... Okrožnice so brezplačne, izdaja pa jih Arts Management Network.

Cultural Policy Database
http://www.culturelink.org/culpol/
Prva podatkovna baza kulturnih politik posameznih držav na internetu. Temelji na UNESCOvih raziskavah, tekstovne predstavitve pa ustrezajo splošnim postopkom posamezne nacionalne kulturne politike. Vključena je tudi Slovenija.

Culturemondo
www.culturemondo.org
Culturemondo je mreža posameznikov, ki urejajo, gradijo, urednikujejo kulturne portale po svetu. Mreža je odprta in vsakdo se lahko vanjo včlani brez stroškov.

EU - Generalni sekretariat za izobraževanje in kulturo
http://europa.eu.int/comm/dgs/education_culture/index_en.htm
Spletna stran generalnega sekretariata EU za izobraževanje in kulturo tudi v slovenščini .

Euclid
http://www.euclid.info/
Evropske in mednarodne kulturne povezave, informacije in podatki, namenjeni
- umetnikom in organizatorjem v kulturi
- raziskovalcem in kulturnim politikom.
Z Euclidove domače strani dostop do posameznih projektov: Acronim (spletna podatkovna baza strokovnih virov in raziskav v kulturi), Alert (brezplačna okrožnica priložnostih financiranja v EU), Fact-Files (brezplačne poglobljene informacije o možnostih financiranja kulture v EU), Culture Match (borza projektov, ki iščejo partnerje)...

EUNIC - EU partnerstvo nacionalnih kulturnih inštitutov
http://www.eunic-europe.eu/
Namen ustanovitve EUNIC je bila vzpostavitev kreativnega partnerstva in mreženja med kulturnimi inštituti držav članic EU z namenom, da bi izboljšali in promovirali kulturno raznolikost in razumevanje med evropskimi družbami in okrepili mednarodni dialog in kulturno sodelovanje z izvenevropskimi državam. Slovenija je članica EUNIC od leta 2007.

European Foundation Centre (EFC)
http://www.efc.be/
Center je leta 1989 ustanovilo sedem evropskih fundacij in danes šteje že prek 160 članov. Na spletni strani je dostopen seznam včlanjenih fundacij. EFC izdaja publikacije (npr. Cultural Funding in Europe), na njihovi strani si lahko pod kategorijo for Grantseekers pogledate različna financiranja.

Evropska komisija
http://ec.europa.eu/
Evropska unija posebej obravnava in opredeljuje kulturo šele od leta 1991. Na strežniku Evropske komisije (European Commision) tako najdemo tudi portal EC - Kultura, ki prinaša informacije s področja zakonodaje, predpisov, financiranja in aktivnosti ter povezave na nacionalne kulturne portale.
Še posebej opozarjamo na informacije s področja financiranja, ki kulturnikom ponujajo dober vpogled v paleto možnosti črpanja denarja iz EU.

Funderfinder
http://www.funderfinder.org.uk/
Seznam raznovrstnih mednarodnih financerjev v rubriki Links to charitable trusts. Funderfinderjeva osnovna dejavnost je razvoj in prodaja softvera za iskanje financerjev.

Fundraising
http://www.fundraising.co.uk/news/grantseeking
Novice s področja financiranja, pretežno namenjen britanskim obiskovalcem.

Lux Newswire
http://www.lux.org.uk/
Mesečna okrožnica, namenjena britanskim in mednarodnim umetnikom, ki delujejo na področju gibljivih slik. Pripravlja in razpošilja jo LUX, neprofitna promotorska organizacija s sedežem v Londonu.

Mondaynews
http://mondaynews.net
Mondaynews je spletni portal, na katerem lahko najdete izčrpen seznam vabil za sodelovanje ter vabila na umetniške dogodke; poleg tega vsebuje vse informacije, ki jih potrebujete za prijave na razpise za sredstva za financiranje umetnikov, kuratorjev, študentov, umetniških institucij, itd.

Next GENDERation network
http://nextgenderation.let.uu.nl/
Evropska družboslovna mreža deluje na raznoterih področjih ženskih in feminističnih študij ter študij spolov. Zavzema se za demokratizacijo izobraževanja na univerzitetni ravni, deluje pa decentralizirano in avtonomno. Artservis izbrane informacije o konferencah, seminarjih, delavnicah, možnostih finanicranja, itd., zajema z NextGENDERation e-mail liste.

On the Move
http://on-the-move.org
On the Move (OTM) je mreža za informiranje na področju mobilnosti v kulturi. Namenjena je vzpodbujanju čezmejne mobilnosti in sodelovanja med strokovnjaki umetniškega in kulturnega sektorja. Ustanovljena je bila leta 2001. Mreža OTM danes združuje 35 organizacij in posameznikov iz 22 evropskih in ne-evropskih držav, med njimi je tudi Artservis. Glavne aktivnosti OTM so informiranje, zastopanje in mreženje.

Res Artis - International Association of Residential Arts Centres
http://www.resartis.org/
Mreža združuje več kot 200 rezidenčnih centrov iz 50 držav. Na spletni strani najdete seznam članic združenja s povezavami na njihove domače strani!

Rhizome
http://rhizome.org/subscribe.rhiz
Newyorški Rhizome združuje umetnike, kritike, kustose ..., ki se ukvarjajo z novimi mediji. Izdajajo več e-mail list, ki prinašajo najave dogodkov, vabila za sodelovanje, razpise, natečaje ...

SPECTRE
http://coredump.buug.de/cgi-bin/mailman/listinfo/spectre
E-mail lista SPECTRE je namenjena izmenjavi informacij s področja medijske umetnosti in kulture v Evropi. Nastala je po razkolu v Syndicate gibanju avgusta 2001.

Trans Artists
http://www.transartists.nl
Artservisov starejši brat! Neodvisni spletni informacijski center za umetnike. Seznami šol, kulturnih centrov, razpisov, financerjev … Iskanje podatkov po celinah in regijah ter po področjih: arhitektura, kultura, oblikovanje, film, literatura, glasba, scenske in vizualne umetnosti. Spletno stran vzdržuje agencija iz Amsterdama, zato je precej podatkov uporabnih le za Nizozemce oz. prebivalce EU.

Universes in Universe
http://www.universes-in-universe.de
Izčrpna podatkovna baza za sodobno umetnost s poudarkom na Afriki, Amerikah, Aziji in Pacifiku. Seznami institucij, bienalov in drugih večjih mednarodnih prireditev, poročila, besedila, servisni del z objavami možnosti za mednarodno sodelovanje itd.

Vodič po visokih umetniških šolah v EU
http://www.elia-artschools.org
Na tej spletni strani najdete seznam visokih izobraževalnih ustanov za umetniške študije in podatke o nacionalnih izobraževalnih sistemih za študij umetnosti v deželah Evropske unije. Poiščite posamezne izobraževalne ustanove po Evropi (EU in nekaj drugih držav) za naslednja področja: arhitektura, ples, likovna umetnost, oblikovanje, novi mediji, gledališče, glasba, umetnostna teorija. Projekt je zasnovala ELIA (The European League of Institutes of the Arts).

Welcomeurope.com
http://www.welcomeurope.com/
Spletne strani Welcomeurope.com so namenjene vsem profesionalcem, ki želijo svoje dejavnosti razviti na evropski ravni. Sveže novice, zgodbe o uspehu, razpisi in spodbude ...

Zybooks
http://www.zyarts.com/zybooks/index.html
Zybooks predstavlja publikacije, ki so jih zasnovali in izdelali umetniki (artists' books). Na strani, namenjeni mail-artu pa objavljajo raznovrstne razpise oz. vabila za sodelovanje v neprofitnih projektih posameznih umetnikov s celega sveta.


AMERIKE

Alliance of Artists' Communities
http://www.artistcommunities.org/
Zveza ameriških organizacij z rezidenčnimi programi za umetnike vseh disciplin. Seznam članic s podrobnimi opisi programov in kontakti!

artDEADLINE.com
http://artdeadline.com/
Komercialne strani, namenjene profesionalnim umetnikom, predvsem tistim, ki živijo v Ameriki. Obširni seznami razpisov, služb, agentov, umetnikov, finančnih podpor, delavnic, itd., za vsa področja delovanja. (Tudi za osamljena srca!) Naročnina!

Artforumclassifieds.com
http://www.artforumclassifieds.com
Ameriška revija Artforum je razvila spletne strani, na katerih lahko iščete oz. objavljate "izmenjavo blaga in storitev". Klasificirana področja: delo, posest in nepremičnine, umetniške storitve, trgovanje, finančne podpore in nagrade, akademsko izobraževanje, potovanje.

Charity Village
http://www.charityvillage.com
Strani, namenjene (kanadskemu) neprofitnemu sektorju. Vredno pregleda, če delujete ali boste delovali v Kanadi!

Fado
http://www.performanceart.ca
Fado je neodvisen umetniški center scenskih umetnosti iz Toronta, Kanada. Enkrat mesečno po e-listi razpošilja novice, razpise in vabila za sodelovanje. Nanjo se lahko naročite na njihovi spletni strani.

Finding Founders
http://fdncenter.org/funders/
Orodje za iskanje financerjev (po nazivu, področjih, ustanoviteljstvu). Baza obsega več kot 95.000 zasebnih in javnih fundacij v Ameriki ter za okoli 1,3 milijona dolarjev vrednih razpisov.

Foundations.org
http://www.foundations.org
Seznam zasebnih in korporativnih fundacij ter seznam virov proračunskih sredstev lokalnih skupnosti po Ameriki.

Fundsnet Services
http://www.fundsnetservices.com
Projekt firme Fundsnet Online Services iz San Juana (Puerto Rico, ZDA). Strani so namenjene NVO-jem in univerzam. Ponujajo kompleksno bazo ameriških in mednarodnih fundacij. Iskanje po področjih (arts, women, children, education, literature, scholarships,...).

Sources of Funding in International Affairs
http://www.ned.org/grantseekers
Na straneh National Endowment for Democracy (ZDA) najdete bazo podatkov za filantropične organizacije, ki ponujajo financiranje, štipendije in nagrade za osebe, delujoče na področju internacionalnega demokratičnega razvoja.


AVSTRALIJA IN AZIJA

fibreculture
http://www.fibreculture.org/
Fibreculture - teorija, kritika, raziskave: forumi in diskusije o informacijski tehnologiji v kulturnem kontekstu, vezano na Avstralijo. Na spletnih straneh tudi arhiv moderirane liste z objavami razpisov, vabil za sodelovanje in udeležbo. Lista z najavami vsebuje tudi informacije, ki jih je do decembra 2003 posredoval Adrian Miles prek okrožnice New Media Announcements.

Japan Foundation - artist-in-residence
http://www.jpf.go.jp/air/index.html
Aktualen seznam z opisom organizacij in programov, ki umetnikom nudijo bivanje in ustvarjanje na Japonskem (ok. 30), ter seznam tovrstnih organizacij po svetu (ok. 100)!


Že imate izkušnje z navedenimi stranmi?
Napiši in posreduj svoje izkušnje!
Uporabljate tudi druge strani, ki jih Artservis še ne pozna?
Komentar ali dopolnilo pošljite na info@artservis.org!

NOVO V BAZI (zadnjih 10 novosti)
zadnja sprememba
13/12/13

Evropska komisija / European Comission / Ustvarjalna Evropa / Objavljeni prvi razpisi v okviru programa EU Rok prijave: 05/03/14, 12/03/14, 19/03/14 več
 
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona / European Prize for Urban Public Space 2014 / CALL FOR ENTRIES Rok prijave: 23/01/14 at 12 p.m - registration date več
 
CCA ŁAŹNIA 2  / Residence Programme 2014 / OPEN-CALL FOR 2 ARTISTS Rok prijave: 26/01/14 več
 
EDITH-RUSS-HAUS FOR MEDIA ART / Media Art Grants 2014 / Call for submissions of international artists up to the age of 35 Rok prijave: 16/02/14 več
 
Media Art Centre / International Video Art Festival Now&After / Call for entries Rok prijave: 15/01/14 več
 
The Museum of Contemporary Art Chicago (MCA) / Marjorie Susman Curatorial Fellowship / for an exceptional graduate-level candidate Rok prijave: 31/01/14 več
 
Emzin zavod za kreativno produkcijo / Fotografija leta 2014 / vabilo k prijavam na natečaj Rok prijave: 14/01/14 več
 
Deutsches Filminstitut / goEast – Festival of Central and Eastern European Film / FEATURE AND DOCUMENTARY FILM COMPETION, EXPERIMENTAL FILM AND VIDEO ART COMPETITION Rok prijave: 31/12/13 - feature and documentary, 31/01/14 - experimental and video več
 
Muzej moderne i suvremene umjetnosti MMSU / SPAJALICA # 2´ / JAVNI POZIV Rok prijave: 09/12/13 več
 
Liburnija-film / 44. KRAF - short film festival / Open call for feature, documentary, experimental, animation or a music video Rok prijave: 27/11/13 več
 
Zadnjih 100 novosti